30 Mar

Dell vagy Lenovo laptop a nyerő választás 2015-ben?

Egy olcsó Dell vagy Lenovo laptopot keresel, amelyet legalább 1-2 évig bátran használhatsz bármiféle probléma nélkül?

A két gyártó szerencsére nem szűkölködik megbízható készülékekben: a Lenovo és a Dell egyaránt régóta jelen van a piacon, így már sok tapasztalatuk van a jól árazott, de mégis korrekt teljesítményű gépek terén. Hogy könnyebb legyen kiválasztani a számodra ideális gépedet, ebben a cikkben egy Lenovo laptop, valamint egy Dell laptop kerül bemutatásra.

1. alternatvíva: LENOVO IDEAPAD YOGA 2

lenovo-ideapad-yoga-2-laptop-narancssarga

Előbbi cégnek a Yoga 2 11 nevű notebookját választottuk, amely nevéhez méltóan egy 11 hüvelykes, 1,366×768-as felbontású kijelzővel rendelkezik. A képernyő méretének több mint megfelelő ez az érték, noha időnként előfordulhat, hogy nem a legkényelmesebb használni, például akkor, ha egyszerre két ablakot akarunk megnyitni egymás mellett. Ezt azonban ellensúlyozza a könnyű hordozhatóság: a Lenovo laptopja kiválóan elfér még kevés helyen is, így a sok csomagos utazásokhoz tökéletes választás. A gép gyárilag a Windows 8.1-es verziójával érkezik, így operációs rendszer terén a legaktuálisabb változatot kapjuk. A megfelelő működésről a korrekt hardver gondoskodik: a Yoga 1 22 egy Pentium processzorral, 4GB RAM memóriával, és egy 500 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A tárhely bőven elég ahhoz, hogy különféle multimédiás tartalmakat, így például filmeket, képeket vagy zenéket tároljunk rajtuk. Természetesen játékok is szép számmal férnek rá, persze a hardver korlátaiból kifolyólag az efféle szórakozáshoz nem a Lenovo laptopja a legjobb választás.

2. alternatvíva: DELL Inspiron 11 3000

dell-Inspiron-11-3000-laptop-szethajtva

A hasonló árban induló Dell laptop nem más, mint az Inspiron 11 3000, amely ugyancsak 11 hüvelykes kijelzővel van ellátva, és tulajdonságait tekintve szinte teljesen megegyezik az előbb tárgyalt modellel. A notebook legnagyobb előnye, hogy egyrészt rendkívül kompakt a méretéből fakadóan, másrészt kiváló az anyaghasználata. Mindezt megkoronázza, hogy a Dell készüléke remek üzemidővel rendelkezik, töltés nélkül hét-nyolc órát is képes elmenni, ami ezért az árért igazán jónak mondható.

Ha a fenti laptopok egyike sem nyerte el a tetszésedeg, akkor javasoljuk, hogy böngéssz a laptop webáruházban, ahol biztosan megtalálod a neked megfelelő gépet!