30 Mar

Irodai PC vásárlási tanácsadó

HP asztali számítógép az irodába

Amikor az ember olyan asztali számítógép után kutat, amely irodai PC gyanánt megállja a helyét, nem érdemes rögtön a létező legalacsonyabb árban gondolkodni. Ehelyett ajánlott inkább olyan eszközbe fektetni a pénzt, amely valamivel drágább, ugyanakkor hosszú évekig remek munkaeszközként szolgál majd.

Az irodai PC manapság már nem a legérdekesebb készülék, amikor új gép vásárlásán töri az ember a fejét, különösen az egyre inkább elterjedő ultrabookok és különféle egyéb laptopok fénykorában. Ugyanakkor nem lehetne mondani, hogy ez az asztali számítógép típus teljesen jelentéktelen, hiszen a nagy cégek tetemes mennyiséget rendelnek belőlük minden évben. A modern vállalkozások döntő hányadából egész egyszerűen nem hiányozhat az irodai PC, hiszen enélkül nehéz lenne elvégezni manapság a munkákat. Még a kis családi vállalkozásoknál is nélkülözhetetlen, hiszen kommunikálni kell a szállítókkal, a potenciális és a meglévő ügyfelekkel egyaránt. Bár nagy a kísértés, hogy üzleti célra úgy vegyünk gépet, mintha egy sima fogyasztói eszköz lenne, érdemes az erre specializált cégektől beszerezni. Bár a laptopok egyre jobban elterjednek, az asztali számítógép továbbra is megtalálható a legtöbb olyan vállalkozás kínálatában, amely az irodai PC területére szakosodott. Fontos tudni, hogy a legtöbb irodai PC általában jóval tovább bírja, mint az átlag asztali számítógép. Elvégre egy ilyen eszköznél nem fordulhat elő, hogy gyakran meghibásodjon, hiszen ellenkező esetben nem hogy profitot nem képes termelni, de még veszteséget is okoz majd a cégnek. Az irodai PC másik nagy előnye, hogy sokszor speciális ügyfélszolgálat foglalkozik az esetleges meghibásodásokkal, ami gyakran sokkal gyorsabb, mintha a rendes ügyfélszolgálat intézni a szervizelést vagy a cserét. Az ilyen típusú gépek esetében az ügyfélszolgálat akár perceken belül is válaszolhat, míg más esetekben az ilyesmi akár napokat is igénybe vehet. Aki irodai használatra alkalmas asztali számítógép után kutat, annak mindenképpen érdemes erre specializált PC-t választania.

30 Mar

Dell vagy Lenovo laptop a nyerő választás 2015-ben?

Egy olcsó Dell vagy Lenovo laptopot keresel, amelyet legalább 1-2 évig bátran használhatsz bármiféle probléma nélkül?

A két gyártó szerencsére nem szűkölködik megbízható készülékekben: a Lenovo és a Dell egyaránt régóta jelen van a piacon, így már sok tapasztalatuk van a jól árazott, de mégis korrekt teljesítményű gépek terén. Hogy könnyebb legyen kiválasztani a számodra ideális gépedet, ebben a cikkben egy Lenovo laptop, valamint egy Dell laptop kerül bemutatásra.

1. alternatvíva: LENOVO IDEAPAD YOGA 2

lenovo-ideapad-yoga-2-laptop-narancssarga

Előbbi cégnek a Yoga 2 11 nevű notebookját választottuk, amely nevéhez méltóan egy 11 hüvelykes, 1,366×768-as felbontású kijelzővel rendelkezik. A képernyő méretének több mint megfelelő ez az érték, noha időnként előfordulhat, hogy nem a legkényelmesebb használni, például akkor, ha egyszerre két ablakot akarunk megnyitni egymás mellett. Ezt azonban ellensúlyozza a könnyű hordozhatóság: a Lenovo laptopja kiválóan elfér még kevés helyen is, így a sok csomagos utazásokhoz tökéletes választás. A gép gyárilag a Windows 8.1-es verziójával érkezik, így operációs rendszer terén a legaktuálisabb változatot kapjuk. A megfelelő működésről a korrekt hardver gondoskodik: a Yoga 1 22 egy Pentium processzorral, 4GB RAM memóriával, és egy 500 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A tárhely bőven elég ahhoz, hogy különféle multimédiás tartalmakat, így például filmeket, képeket vagy zenéket tároljunk rajtuk. Természetesen játékok is szép számmal férnek rá, persze a hardver korlátaiból kifolyólag az efféle szórakozáshoz nem a Lenovo laptopja a legjobb választás.

2. alternatvíva: DELL Inspiron 11 3000

dell-Inspiron-11-3000-laptop-szethajtva

A hasonló árban induló Dell laptop nem más, mint az Inspiron 11 3000, amely ugyancsak 11 hüvelykes kijelzővel van ellátva, és tulajdonságait tekintve szinte teljesen megegyezik az előbb tárgyalt modellel. A notebook legnagyobb előnye, hogy egyrészt rendkívül kompakt a méretéből fakadóan, másrészt kiváló az anyaghasználata. Mindezt megkoronázza, hogy a Dell készüléke remek üzemidővel rendelkezik, töltés nélkül hét-nyolc órát is képes elmenni, ami ezért az árért igazán jónak mondható.

Ha a fenti laptopok egyike sem nyerte el a tetszésedeg, akkor javasoljuk, hogy böngéssz a laptop webáruházban, ahol biztosan megtalálod a neked megfelelő gépet!